pappsac.blogg.se

2015-09-27
14:48:51

Entrecote med vitlöksfriterad färskpotatis och sidfläsk.

En paus i graviditeten för ett mattips som är förvånansvärt enkelt och förvånansvärt gott.

1. Vitlöksolja: Krossa vitlök och finhacka ner vitlöken i ca 2-3 dl olivolja.
    Låt stå och dra (desto längre desto bättre) så oljan tar smak av vitlöken.
    Kan även lägga lite rosmarin i oljan för mer smak.

2. Entrecote bryns snabbt i varm panna för fin yta och lagas färdig i ugnen till önskad stekgrad.
    Jag föredrar medium/rare så nånstans vid 50-55 grader brukar jag plocka ut min bit :)

3. Potatisen kokas tills den är nästan klar, ska vara lite hård så den i faller isär i stekpannan sedan.
    häll i den förberedda oljan med vitlök och allt i en stekpanna och låt den bli riktigt varm (160-180 grader).
    Lägg i potatisen och rör om lite då och då tills den har fin färg. lägg då upp den på papper och låt fettet
    rinna av. 

4. Stek sidfläsk i tärningar och hacka gräslök och strö över potatisen på tallriken, Släng ihop en god sallad och     servera. Kanske med en klick vitlökssmör om ni tycker om det. 

 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: